Gap Turu Otobüslü Tur Programı

 OTOBÜSLÜ GAP TURU 


 HALFETİ - HARRAN – GÖBEKLİTEPE - MARDİN – MİDYAT – NEMRUT – HASANKEYF DÂHİL 
 2 GECE ŞANLIURFA - 1 GECE MARDİN - 1 GECE ADIYAMAN'DA KONAKLAMA  
 HALFETİ’DE TEKNE TURU… URFA’DA SIRA GECESİ… NEMRUT’TA GÜN BATIMI… 

 4 Gece 4* ve 5*  bölgenin en seçkin otellerinde konaklama...

 Koşturmacasız Doya Doya Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin Midyat ve Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş 

 Tecrübeli Bölge Rehberlerimiz ile Ayrıcalığı Hissedecek, Tarih ve Kültür'e Doyacaksınız 
 

 - TARİHLER - 
---------------------------

 

 KAÇIRILMAYACAK FIRSAT 

5 GECE 6 GÜN - 4 GECE KONAKLAMALI

 SADECE 
 1490₺ 

 TÜM KARTLARA VADE FARKSIZ  3 TAKSİT İMKANI 

TURLARIMIZ KADEMELİ FİYAT ARTIŞI GÖSTEREBİLİR.

Bu program size uymadıysa uçaklı gap turuna  BURDAN  bakabilirsiniz.

Kalkış Yerleri: Antalya - Serik - Manavgat - Alanya
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA - GAZİANTEP

Önceden verilen saat ve noktalardan sizleri alarak (Antalya - 16:00 Civarı), (Serik - 16:45 Civarı), (Manavgat - 18:00 Civarı), (Alanya - 19:00 Civarı) yolculuğumuza başlıyoruz. 



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün: GAZİANTEP - HALFETİ - ŞANLIURFA

Sabahın ilk saatlerinde Gaziantep'te sabah kahvaltımızı (extra) alıyoruz. Sabah kahvaltımızın ardından Helenistik dönemde “Toroslardaki Antakya” anlamına gelen ‘Antiochia Ad Taurum’ adı verilen, Arap kaynaklarda Ayıntap olarak geçen, güneydoğu anadolu bölgesinin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş ili Gaziantep’i tanımaya başlıyoruz. Şehirdeki ilk durağımız Büyük İskender tarafından geçit yeri anlamında isimlendirilen ZEUGMA’dan çıkartılan mozaiklerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi oluyor. Dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin yanı sıra konusunu Yunan mitolojisinden alan mozaikleri rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra şehir merkezine gidiyoruz. Şehir merkezinde yürüyerek yapacağımız gezimizde dar sokakları ve birbirinden güzel sivil mimari yapılarından oluşan yerleşimde 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyareti anısına geleneksel bir Antep evinde ziyarete açılan Atatürk Anı Müzesini görüyoruz. Ardından kültür yolu olarak düzenlenen rotada yapacağımız yürüyüşümüzde yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze ulaşan Hanları gördükten sonra Tahmis kahvesine ulaşıyoruz. İlk kez 1638 yılında yapılan, 1901 yılındaki yangından sonra yenilenerek günümüze gelen Tahmis Kahvesi’nde vereceğimiz mola ardından artık çarşılarda satılan birbirinden güzel Yemeniler, meşhur Elmacı pazarından yöreye özgü baharatlardan ve yörede Bandırma olarak bilinen cevizli sucuklardan, Bakırcılar çarşısında satılan birbirinden güzel bakır eserlerden almak için vereceğimiz serbest zaman ardından Fırat nehri üzerinde kuzeyden güneye 4. baraj olan Birecik Barajı ile bir kısmı sular altında kalan Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz. Bizi bekleyen özel teknemizle Birecik baraj gölü üzerinde birbirinden güzel manzaraların eşliğinde yaklaşık bir saat sürecek tekne turumuza başlıyoruz. Tekne turumuz esnasında ilk dikkatimizi çeken Fırat nehri ile Merziman Çayı’nın birleştiği noktada kurulan heybetli Rumkale oluyor. Kalenin ardından bir zamanlar yaşam alanı olarak kullanılmış mağara evleri ve önemli bir kısmı sular altında kalmış olan Savaşan köyünü, sular altında kalan caminin suların üzerinde kalan tek kısmı olan minaresini görüp fotoğrafladıktan sonra tekrar otobüsümüzle buluşup Harran’a doğru yola çıkıyoruz. Kentin meşhur Konik kubbeli evlerinden olan Kültür Evi'ni ziyaretimiz sonrası Şanlıurfa'ya gelerek otelimize yerleşiyoruz. 


Konaklama : Şanlıurfa - Nevali Hotel, Harran Hotel, Uludağ Hotel 
Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı otelde alınacaktır. 



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün: GÖBEKLİTEPE - HARRAN KÜMBET EVLERİ - BALIKLI GÖL - YEMEKLİ SIRA GECESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası peygamberler şehri Şanlıurfa’yı tanımaya başlıyoruz. Helenistik dönemin meşhur Edessa kenti olan ve Hristiyan resim sanatı üzerinde büyük etkisi olan kutsal mendil olayında önemli rolü olan Abgar Krallığı’nın başkenti olan Şanlıurfa’da Hz İbrahim’in Nemrut tarafından ateşe atıldığına inanılan Balıklıgölü, az ilerisindeki Ayn Zeliha gölünü, Rızvaniye camisini ve Hz İbrahim’in doğduğu mağara olarak bilinen mağarayı görüyoruz. Daha sonrasında insanlığın bilinen ilk mabedine, Göbeklitepe’ye doğru yola çıkıyoruz. 1996 yılında kazı çalışmaları başlayan Göbeklitepe’nin Neolitik dönem insanının kutsal tapım merkezi olduğu bilinmektedir. Buradaki tapınakları görüp Göbeklitepe hakkında rehberimizden bilgi aldıktan sonra Suriye sınırında Harran Ovası, Eski Harran Kümbet Evlerine gidiyoruz. Rehberimizin anlatımından sonra dileyen misafirlerimiz yöresel kıyafetlerle tarihi Kümbet evlerinde fotoğraflarını çektirebiliyorlar. Daha sonra konaklamak üzere Şanlıurfa'da bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam sizlere verilen saatlerde lobide buluşarak fiyatımıza dahil yöreye özgü, namı Dünya'ya yayılmış olan yemekli Urfa Sıra Gecesi'ne katılıyoruz.


Konaklama : Şanlıurfa - Nevali Hotel, Harran Hotel, Uludağ Hotel 
Akşam yemeği Sıra gecesinde alınacaktır. Sabah kahvaltısı da otelde alınacaktır. 



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


4 Gün: ŞANLIURFA - MARDİN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Mardine doğru yola çıkıyoruz. Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşümüzde Mor Behnam Kilisesi’ne gidiyoruz. Kırklar Kilisesi olarak da bilinen bu kiliseyi görüp Hristiyanlıkta önemli yeri olan Kırk şehitlerin hikayesini dinledikten sonra kent dokusunun önemli bir unsuru olan Abbara örneklerini, Artuklu mimarisinin en önemli eseri olan Mardin Ulucamisini gördükten sonra Mardin’in ‘Mimar Sinan’ı olarak bilinen Mimarbaşı Lole Serkis Gizo tarafından yapılan PTT binasını ve minaresi yine Lole tarafından yapılmış olan Şehidiye camisini gördükten sonra yörenin meşhur kahvelerini ve badem şekerlerini ve Süryani şarap alışverişimizi yapıyoruz ve aracımızla buluşup Kasımiye Medresesi’ne gidiyoruz. İki katlı ve Açık Avlulu Medrese tipinin en güzel örneklerinden olan Kasımiye medresesini gezip özellikle de ana eyvanda bulunan çeşmeden, avlusunda bulunan havuza akan suyun hikayesini rehberimizden dinledikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ile birlikte otelimiz de düzenlediğimiz eğlence ile keyifli anlar yaşayacağız. Konaklama otelimizde.


Konaklama : Mardin - Babil Konakları, Yay Grand Hotel, Katori Deluxe Hotel 
Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı otelde alınacaktır. 



4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


5 Gün: MİDYAT - HASANKEYF - BATMAN – DİYARBAKIR - ADIYAMAN

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası MİDYAT'a Midyat Konuk Evi olarak bilinen eski bir Süryani yapısı olan ve günümüzde bir çok dizi çekiminde kullanılan konağı gezdikten sonra Gümüşçüler Çarşısında vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz bölgenin önemli el sanatlarından olan Telkari gümüş işçiliği örneklerini görüp alışverişlerini yapabilirler. Daha sonra ILISU Barajı'nın yapılması ile birlikte sular altında kalan Hasankeyf'i ziyaret edeceğiz. ziyarete kapalı olan kalenin diğer ucundaki seyir köşkü olarak yapılan Küçük Saray yapısını aşağıdan panoramik olarak görüp fotoğraflayacağız. Sular altında kalmadan önce taşınan Hasankeyf'in yeni yerleşkesini gördükten sonra kesin olmamakla birlikte belki de Ilısu Barajı üzerinde tekne turu yapma imkânı bulabileceğiz. Daha sonra Batman'a doğru yolculuğumuza devam ederek öğle yemeğimizi burada enfes yöresel menü eşliğinde alacağız. Daha sonra yolumuz üzerinde DİYARBAKIR'dan geçerek Surları ve On Gözlü Köprü'yü göreceğiz. Sonrasında ADIYAMAN KÂHTA'ya doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Minibüslerimize binerek Kâhta ilçesi üzerinden Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Kommagene Krallığı’ndan günümüze kalan en önemli eserleri görmek üzere yola çıkıyoruz . İlk durağımız Kommagene ailesi kadınları için yaptırılan ve önündeki sütun üzerinde bulunan kartal heykeli nedeniyle yöre halkı tarafından Karakuş Tümülüsü olarak adlandırılan mezar yapısı oluyor. Ardından minibüslerimizle Roma İmparatoru Septimus Severus zamanında eski adıyla Chabinas şimdiki adıyla Cendere suyu üzerinde inşa edilen Cendere Köprüsü oluyor. Yaklaşık 1900 yıldır ayakta olan bu köprüyü görüp Septimus Severus ailesiyle olan ilişkisini rehberimizden dinledikten sonra Nemrut Dağı’na ulaşıyoruz. 2150 metre yükseklikteki zirvede Antiochos’un mezarının doğu ve batı taraflarındaki Zeus – Oromasdes, Apollon – Mithras, Herakles – Artagnes, Kommagene – Fortuna tanrılar heykellerini rehberimizden dinlerken bir yandan da NEMRUT DAĞI'nda Gün Batımını izliyoruz. Gün batımı sonrası minibüslerimize binerek otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
(Programımız yetişmediği taktirde gün doğumu yapılabilir)
Otelde alınan akşam yemeği ve sabah kahvaltısı dahildir.

ANTİCHOS HOTEL vb.



5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


6 Gün: ADIYAMAN - KAHRAMANMARAŞ - ADANA - ANTALYA

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Kahramanmaraş'a doğru yola çıkıyoruz. Şehir merkezinde sizlere serbest zaman veriyoruz. Hakiki maraş dondurmasını denemenizi tavsiye ediyoruz ve özel kutularda hediye olarakta götürebilirsiniz. Yöresel ürünler alışverişinden sonra sizlere verilen serbest zamanın ardından Adana'ya doğru hareket ediyoruz. Adana'da akşam yemeği (extra) için mola veriyoruz. Daha sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Gece saatlerinde Antalya bölgesinde oluyoruz. Sizleri alınış noktalarınıza bırakarak başka turlarda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

 

ANTALYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ 

Meydan PTT : 15:40
Mevlana BP : 15:35
Mark Antalya : 15:30
100. Yıl Samanyolu Pastanesi : 15:25
İl Sağlık : 15:15
5M Migros :15:25
Özdilek : 15:10
Kepez Belediyesi : 15:00

SERİK İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Öğretmen Evi Karşısı : 16:10
Genpa Kavşağı : 16:15
Sanayi Kavşağı : 16:20

MANAVGAT İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Side Total Kavşağı : 16:45
İbrahim Sözen Gençlik Merkezi : 16:50
İmam Hatip Kavşağı : 16:55

ALANYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Alanyum : 18:00
25 Metrelik Yol Üzeri Süvari Mağazası : 17:55
Başkent Hastanesi 17:50
Hal Kavşağı Madam Coco : 17:45
Otogar Kavşağı Mezarlık Önü : 17:40
Konaklı Işıklar : 17:30
Avsallar Işıklar : 17:20



6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

    İptal ve değişiklik şartları tur programımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve turumuzu satın alan tüm misafirlerimiz iş bu İptal, iptal ve değişiklik şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.                                                                               

    Madde1: Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen turun başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı turu iptal edebilir veya erteleyebilir. Bundan dolayı acentenin bir sorumluluğu ve tazminat ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda Lisinya Tur misafirlerine 2 gün öncesinden haber vermekle yükümlüdür. Bu durumda tüketicinin herhangi bir tazminat hakkı yoktur.

    Madde2: Misafirlerimiz Madde1 de belirtildiği gibi durumlarda Lisinya Tur’un belirlediği farklı bir tarihe seçim yapabilir, farklı bir tur rezervasyonuna bakiyesini aktarabilir ve/veya ücret iadesi talebinde bulunabilirler. İade talebinde bulunan misafirlerimize iade işlemi 14 gün içinde gerçekleştirilecektir. Bu süre iade talebinin acenteye ulaştığı tarihte başlar. Acente tarafından iade işleminin gerçekleşmesinden sonraki süreç banka kanallarından takip edilir.

    Madde 3: Hizmetin başlamasına 60 gün kalaya kadar yapılan iptallerde, tüketiciye o ana kadar ödediği ücretinin tamamı iade edilir. Tüketici, turun başlamasından 59-31 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %25'ini, 30-15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %50'sini, 14-7 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %75'ini, 7 günden az bir süre kala ise tamamını Acente‘ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin iptal taleplerinde geri ödemeler on dört (14) iş günü içinde yapılır. Bu gibi durumda beklenen süre konusunda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

    Madde 4: Promosyonlu/İndirimli ürünlerde tüketici satın almış olduğu ürüne ait iptal-değişiklik hakkına sahip değildir.

     Madde 5: Kredi kartı, banka kartı veya havale/eft yolu ile yapılan ödemelerde iptal/iade tamamlanınca e-posta adresinize veya telefonunuza bilgilendirme mesajı gönderilir. Bu mesajı aldıysanız bankanıza ücret iadesi yapılmış demektir ancak iade edilen tutarın kartınıza yansıma süresi bankanıza bağlıdır. Kredi kartlarında 2-3 gün, hesap kartlarında 6-7 günü bulmaktadır.

    Kredi kartı ile taksitli yapılan alışverişlerde ücret bankaya tek seferde ödenir. Ancak bankanız bu tutarı kredi kartınıza taksitli şekilde iade eder.

    EK MADDE: (Erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur. İptal değişiklik bu gibi turlarda sadece erken rezervasyon sigortası alan misafirlerde olur.

    Madde 6: Özel ürünlerde, tüketici, kendisinin veya birinci derecede akrabalarının tur dönemine denk gelen 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıklarını, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelenmesi koşuluyla, hizmet için ödediği tutar kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce acentaya ibraz edilmesi gerekir.

    Madde 7: Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; Acente, Tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, hizmetin başlangıç tarihinden itibaren 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde Tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

    Madde 8: Tüketici daha öncesinde rezervasyon yaptığı herhangi bir geziden kaydını mazeret gösterip farklı bir gezi tarihine kaydırmak isteyebilir. Lisinya Tur müsaitlik durumuna göre hareket ederek yardımcı olmaya çalışır. (Geçiş esnasında oluşan ve/veya oluşacak farklar ödenmek durumundadır.)

    https://www.lisinyatur.com/gap-turu-otobuslu
    Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti.
    Yayla Mahallesi Remzi Güven Caddesi No:75/A Manavgat/Antalya
    0242 743 33 44


    Bu çıktı 28.03.2024 19:13 tarihinde verilmiştir. Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.