Gap Turu 2 Gece Mardin Konaklamalı Tur Programı

 GAP TURU 

Halfeti - Harran – Göbeklitepe - Mardin – Midyat – Hasankeyf Dâhil 
Gaziantep - Şanlıurfa - Mardin Konaklama 
Halfeti’de Tekne Turu… Urfa’da Sıra Gecesi…
Koşturmacasız Doya Doya Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır

 4 Gece 4* ve 5*  bölgenin en seçkin otellerinde konaklama... 

 Antalya - Adana (Sabah Uçağı) | Diyarbakır - Antalya (Akşam Uçağı) 

 Direkt Uçuş Konforu Gün Kaybı Yaşamadan 

 Kaburgacı Yaşar'da Sabah Kahvaltısı (Ciğer Kebap) Farkıyla... 

 Halfeti'de Tekne Turu, Urfa'da Yemekli Sıra Gecesi 

 Mardin'de 2 Gece Konaklama İmkanı Doya Doya Mardin 

 Dara Antik Kenti ve Mor Gabriel Manastırı 

 Tarihi Hanlarıyla Diyarbakır 

 Tecrübeli Bölge Rehberlerimiz ile Ayrıcalığı Hissedecek, Tarih ve Kültür'e Doyacaksınız 

- Tarihler -  

-----------------------------

 KAÇIRILMAYACAK FIRSAT 

 4 Gece / 5 Gün 

 Kişi Başı 

 2550₺ 
'den başlayan fiyatlarla

 TÜM KARTLARA VADE FARKSIZ  3 TAKSİT İMKANI   

TURLARIMIZ KADEMELİ FİYAT ARTIŞI GÖSTEREBİLİR.  
 Bu program size uymadıysa Otobüslü Gap Turuna  BURDAN  bakabilirsiniz. 

Kalkış Yerleri: Antalya Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: Antalya - Adana - Gaziantep

Sabah siz değerli misafirlerimizi önceden belirtilen duraklarımızdan alarak Antalya Havalimanına geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz kendi imkanları ile havalimanına gelebilirler. 07:00 Sun Express Antalya-Adana uçuşu ile Adana’ya uçuyoruz.  Adana'da bizleri bekleyen aracımız ile buluşarak sabah kahvaltımızı almak üzere meşhur Kaburgacı Yaşar Usta’da ciğer kabapla kahvaltımız (extra) aldıktan sonra Adana'yı sizlerle tanımaya başlıyoruz. İlk durağımız Adana’nın tarihi simgelerinden Taş Köprü oluyor. Seyhan nehri üzerinde yer alan taş köprüyü fotoğrafladıktan sonra Türkiye ve Balkanlar'daki en büyük ibadet alanına sahip olan Sabancı Cami'ni gördükten sonra Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. 2 saatlik yolculuğumuzun  ardından “Toroslardaki Antakya” anlamına gelen ‘Antiochia Ad Taurum’ adı verilen, Arap kaynaklarda Ayıntap olarak geçen, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş ili Gaziantep’i tanımaya başlıyoruz. Şehirdeki ilk durağımız Büyük İskender tarafından geçit yeri anlamında isimlendirilen ZEUGMA’dan çıkartılan mozaiklerin sergilendiği Mozaik Müzesi oluyor. Dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin yanı sıra konusunu Yunan mitolojisinden alan mozaikleri rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra şehir merkezine gidiyoruz. Dar sokakları ve birbirinden güzel sivil mimari yapılarından oluşan yerleşimde 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyareti anısına geleneksel bir Antep evinde ziyarete açılan Atatürk Anı Müzesini geziyoruz. Ardından kültür yolu olarak düzenlenen rotada yapacağımız yürüyüşümüzde yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze ulaşan Hanları gördükten sonra Tahmis Kahvesine ulaşıyoruz. İlk kez 1638 yılında yapılan, 1901 yılındaki yangından sonra yenilenerek günümüze gelen Tahmis Kahvesi’nde vereceğimiz molanın ardından artık çarşılarda satılan birbirinden güzel yemeniler, meşhur Almacı Pazarından yöreye özgü baharatlardan ve yörede bandırma olarak bilinen cevizli sucuklardan, Bakırcılar Çarşısında satılan birbirinden güzel bakır eserlerden almak için vereceğimiz serbest zaman ardından konaklamak üzere Gaziantep merkezde bulunan otelimize geçiyoruz.
Otelde alınan akşam yemeği ve sabah kahvaltısı fiyatımıza dahildir.

SAFİR OTEL, SHIMALL DELUXE



2 Gün: Gaziantep - Halfeti - Şanlıurfa - Balıklı Göl - Yemekli Sıra Gecesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Fırat Nehri üzerinde kuzeyden güneye 4. baraj olan Birecik Barajı ile bir kısmı sular altında kalan Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz. Bizi bekleyen özel teknemizle Birecik baraj gölü üzerinde birbirinden güzel manzaraların eşliğinde yaklaşık bir saat sürecek Tekne Turumuza başlıyoruz. Tekne turumuz esnasında ilk dikkatimizi çeken Fırat Nehri ile Merziman Çayı’nın birleştiği noktada kurulan heybetli Rumkale oluyor. Kalenin ardından bir zamanlar yaşam alanı olarak kullanılmış mağara evleri ve önemli bir kısmı sular altında kalmış olan Savaşan Köyünü, sular altında kalan caminin suların üzerinde kalan tek kısmı olan minaresini görüp fotoğrafladıktan sonra teknemizle Halfeti'ye geri dönüyoruz. Aracımıza binip Şanlıurfa'ya doğru yola çıkıyoruz. Helenistik dönemin meşhur Edessa kenti olan ve Hristiyan resim sanatı üzerinde büyük etkisi olan kutsal mendil olayında önemli rolü olan Abgar Krallığı’nın başkenti olan Şanlıurfa’da yürüyerek şehri gezmeye başlıyoruz. Yapacağımız yürüyüşte Hz İbrahim’in Nemrut tarafından ateşe atıldığına inanılan Balıklıgölü, az ilerisindeki Ayn Zeliha Gölünü, Rızvaniye Camiisini ve Hz İbrahim’in Doğduğu Mağara olarak bilinen mağarayı görüyoruz. Buradaki gezimizin ardından eski Urfa’dan günümüze kalan en önemli eserlerden olan Hanlar Bölgesine geçiyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilirler ya da meşhur Gümrük Han’da kahvelerini içebilirler. Daha sonra otelimize doğru devam ediyoruz. Akşam yemekli sıra gecemiz için sizlere verilen saatlerde lobide buluşarak Urfa kültürünün bir parçası olan yemekli Sıra Gecesine katılıyoruz.

Yemekli sıra gecesi fiyatımıza dahildir
NEVALİ HOTEL, NEWTON OTEL, GRAND URFA HOTEL, GRAND GÜLİZAR HOTEL VB.



3 Gün: Göbeklitepe - Harran - Mardin

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından GÖBEKLİTEPE’ye hareket ediyoruz. Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 12.000 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan sonra üstü ‘’Biz tekrar buraya geri geleceğiz’’ düşüncesiyle orayı inşa eden insanlar tarafından kapatılmış, dünyanın ilk tapınağı - yaşamsal kült alanı GÖBEKLİTEPE ziyaretine başlıyoruz. Rehberinizin anlatımıyla ve göreceğiniz eserlerle birlikte zamanda yolculuk yapmaya hazırlanın. Zihniniz sizi güzel bir yolculuğa çıkaracak. İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Göbeklitepe ziyaretimiz sonrasında, diğer gezi noktamız Harran olacak. ŞANLIURFA’dan HARRAN’a doğru ilerlerken sizi uçsuz bucaksız düzlükteki HARRAN OVASI kucaklayacak. Binlerce yıl boyunca ipek yolu seyyahlarının kullandığı bu yolu kullanarak HARRAN’a ulaşacağız. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen Harran Üniversitesi, Harran Ulu Camii, Harran Höyük, Harran Kalesi ve dünyada sadece Harran’da ve İtalya Matera ve Alberobello kasabalarında görebileceğiniz kendine özgü mimarisi ile Harran Kubbeli Evleri’ni gezdikten sonra, yerel halkla sohbet edebileceğimiz çay ve fotoğraf molamızı veriyoruz. Buradaki ziyaretlerimizden sonra Mardin'e doğru yola çıkıyoruz ve müze kent MARDİN’i tanımaya başlıyoruz. Burada ilk durağımız Mardin'in yöresel lezzetlerini tatma imkanı bulabileceğimiz restaurantımıza geçiyoruz. Yemeğin ardından rotamızı 1932 yılına kadar Dünya’daki Süryani halkının merkezi konumunda bulunan Deyrul Zafaran Manastırı'na çeviriyoruz. Süryani inancı, kültürü ve tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra  Süryani çayı, kahvesi ve Şarabından  tatma fırsatını buluyoruz. Manastır halkından edineceğimiz bilgiler sonrasında aracımıza binerek konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.
Otelde alınan akşam yemeği ve sabah kahvaltısı fiyatımıza dahildir.
MESOPOTAMİ GARDEN HOTEL,YAY GRAND HOTEL, KATORİ DELUXE HOTEL



4 Gün: Eski Mardin - Deyrulzafaran Manastırı - Dara Antik Kenti

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından ilk gezi noktamız olan Mezopotamya Ovası’na karşı bir seyir terası niteliğindeki Kasımiye Medresesi’ne doğru hareket ediyoruz. Akkoyunlu Hükümdarı Cihangir’in oğlu Kasım tarafından yaptırılan, dönemin El Cezeri gibi önemli bilim adamlarına ev sahipliği yapmış ve yetiştirmiş önemli bir medresedir. Buradaki anlamlı gezimizi sonlandıp öğle yemeği molası veriyoruz. Geleneksel Mezopotamya Mutfağın’dan şeçme lezzetler tadabileceğimiz Mahalli Yemekler Restoranına gidiyoruz. Kaburga dolması’ndan mumbara, içli köfteden yöresel çorbalara kadar bir çok lezzeti tadıyoruz. Öğle yemeğinin ardından, Eski Mardin‘e Diyarbakır Kapı’dan girerek Mardin merkezde bulunan, Mezopota’ya tarih ve kültürünü tarihi buluntular ve etnografik eserlerle son derece etkileyici biçimde yansıtmayı başarabilmiş Mardin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Tarihi merkezde bulunan ve minaresi ile ünlü olan Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, PTT Binası (Şahtana Konağı) gibi Eski Mardin Sokakları’nın birbirinden etkileyici yapılarını rehberimiz eşliğinde geziyoruz.  Ardından Mardin Çarşısında; kuruyemiş, badem şekeri, sabun, hediyelik bakır eşyalar gibi yöresel ürünlerin alışverişini yapabileceğimiz çarşıda serbest zaman alıyoruz. Keyifli ve kültürel gezimizin sonrasında Mardinlilerin Mezopotamya Ovası’na neden “Deniz” dediğini açıklayacak nitelikte, devasa ovaya hakim bir yamaçtaki kafede çay ve kahvelerimizi yudumluyoruz. Daha sonra Mezopotamya ovasının içlerine doğru devam ediyoruz. Mezopotamya’nın önemli gezi noktalarından olan ve Doğu’nun Efes’i olarak bilinen Dara antik Kenti’ne varıyoruz. Dünyanın ilk biyolojik savaşlarından birine sahne olmuş, Roma’nın bu uç garnizonunda ummadığınız büyüklükte görkemli Dara Sarnıcı’nı, son derece etkileyici olan Dara Toplu Mezar Alanı’nı gördükten sonra konaklamak üzere otelimize dönüyoruz. 

Mesopotamia Garden Hotel, Yay Grand Hotel, Katory Deluxe Hotel, Raymar Hotel



5 Gün: Midyat - Morgabriel Manastırı - Hasankeyf - Batman - Diyarbakır - Antalya

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizde ayrılarak Midyat'a hareket ediyoruz. Burada Kadim Süryani Cemaati’nin en önemli ve en büyük manastırı olan Mor Gabriel Manastırı ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Süryani kültür ve mimarisi, manastır yaşamı hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ziyaretimiz sonrasında, fıstık ağaçları ve üzüm bağları arasından geçerek Midyat merkeze ulaşıyoruz. Burada, Gümüşçüler Çarşısı’nda konuk olacağımız bir dükkanda Midyat’ın en önemli geleneksel sanatı Telkâri hakkında bilgilendiriliyor ve alışverişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından, Midyat’ın taş konaklarla süslü sokaklarından geçerek Gelüşke Hanı’nı görüyor ve yürüyerek Devlet Konukevi’ne ulaşıyoruz. Sıla dizisininde çekildiği “Sıla Konağı” olarak da adlandırılan, popüler dizi ve filmlerden hatırlayacağımız, mimarisiyle görenleri büyüleyen Konukevini geziyor ve ardından öğle yemeği molamızı alıyoruz. Akabinde bir sonraki durağımız Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf oluyor. Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olmasıyla gündeme gelen ve binlerce yıllık tarihi birikime sahip olan ilçede Eski Hasankeyf’ten taşınan tarihi yapıların bulunduğu Arkeopark’a devam ediyoruz. Burada tarihi Artuklu Hamamı ve görkemli Zeynel Bey Türbesi’ni gördükten sonra, Eski Hasankeyf’i de orijinal yerinde görüp, Dicle Nehri kıyısında bir çay-kahve molası veriyoruz. Akşam Batman üzeri Diyarbakır'a geçiyoruz. Güzel anılarla bir turu daha arkamızda bırakarak 20:55 uçağıyla Diyarbakır'dan Antalya'ya uçuyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen aracımızla sizleri alınış noktalarınıza bırakarak bir başka Lisinya Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

 

ANTALYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ 
Meydan PTT : 05:00
Mevlana BP : 05:05
Mark Antalya : 05:10
100. Yıl Samanyolu Pastanesi : 05:15
İl Sağlık : 05:20
5M Migros : 05:25
Adliye önü : 05:30
Çallı Kavşağı : 05:35 
Özdilek : 05:40
Kepez Belediyesi : 05:45
HAVALİMANI : 06:00

SERİK İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Öğretmen Evi Karşısı : 04:35
Genpa Kavşağı : 04:30
Sanayi Kavşağı : 04:30

MANAVGAT İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Side Total Kavşağı : 04:15
İbrahim Sözen Gençlik Merkezi : 04:10
İmam Hatip Kavşağı : 04:00

ALANYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Alanyum : 03:00
25 Metrelik Yol Üzeri : 03:05
Otogar Kavşağı : 03:10
Konaklı Işıklar : 03:25
Avsallar Işıklar : 03:40



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

    İptal ve değişiklik şartları tur programımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve turumuzu satın alan tüm misafirlerimiz iş bu İptal, iptal ve değişiklik şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.                                                                               

    Madde1: Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen turun başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı turu iptal edebilir veya erteleyebilir. Bundan dolayı acentenin bir sorumluluğu ve tazminat ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda Lisinya Tur misafirlerine 2 gün öncesinden haber vermekle yükümlüdür. Bu durumda tüketicinin herhangi bir tazminat hakkı yoktur.

    Madde2: Misafirlerimiz Madde1 de belirtildiği gibi durumlarda Lisinya Tur’un belirlediği farklı bir tarihe seçim yapabilir, farklı bir tur rezervasyonuna bakiyesini aktarabilir ve/veya ücret iadesi talebinde bulunabilirler. İade talebinde bulunan misafirlerimize iade işlemi 14 gün içinde gerçekleştirilecektir. Bu süre iade talebinin acenteye ulaştığı tarihte başlar. Acente tarafından iade işleminin gerçekleşmesinden sonraki süreç banka kanallarından takip edilir.

    Madde 3: Hizmetin başlamasına 60 gün kalaya kadar yapılan iptallerde, tüketiciye o ana kadar ödediği ücretinin tamamı iade edilir. Tüketici, turun başlamasından 59-31 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %25'ini, 30-15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %50'sini, 14-7 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %75'ini, 7 günden az bir süre kala ise tamamını Acente‘ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin iptal taleplerinde geri ödemeler on dört (14) iş günü içinde yapılır. Bu gibi durumda beklenen süre konusunda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

    Madde 4: Promosyonlu/İndirimli ürünlerde tüketici satın almış olduğu ürüne ait iptal-değişiklik hakkına sahip değildir.

     Madde 5: Kredi kartı, banka kartı veya havale/eft yolu ile yapılan ödemelerde iptal/iade tamamlanınca e-posta adresinize veya telefonunuza bilgilendirme mesajı gönderilir. Bu mesajı aldıysanız bankanıza ücret iadesi yapılmış demektir ancak iade edilen tutarın kartınıza yansıma süresi bankanıza bağlıdır. Kredi kartlarında 2-3 gün, hesap kartlarında 6-7 günü bulmaktadır.

    Kredi kartı ile taksitli yapılan alışverişlerde ücret bankaya tek seferde ödenir. Ancak bankanız bu tutarı kredi kartınıza taksitli şekilde iade eder.

    EK MADDE: (Erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur. İptal değişiklik bu gibi turlarda sadece erken rezervasyon sigortası alan misafirlerde olur.

    Madde 6: Özel ürünlerde, tüketici, kendisinin veya birinci derecede akrabalarının tur dönemine denk gelen 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıklarını, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelenmesi koşuluyla, hizmet için ödediği tutar kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce acentaya ibraz edilmesi gerekir.

    Madde 7: Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; Acente, Tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, hizmetin başlangıç tarihinden itibaren 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde Tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

    Madde 8: Tüketici daha öncesinde rezervasyon yaptığı herhangi bir geziden kaydını mazeret gösterip farklı bir gezi tarihine kaydırmak isteyebilir. Lisinya Tur müsaitlik durumuna göre hareket ederek yardımcı olmaya çalışır. (Geçiş esnasında oluşan ve/veya oluşacak farklar ödenmek durumundadır.)

    https://www.lisinyatur.com/gap-turu-guneydogu
    Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti.
    Yayla Mahallesi Remzi Güven Caddesi No:75/A Manavgat/Antalya
    0242 743 33 44


    Bu çıktı 29.03.2024 00:35 tarihinde verilmiştir. Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.